Denssan

Det där med namn

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Veckorna bara springer iväg och man har så mycket i sitt lilla huvud.
Det som snurrar just nu är en massa flicknamn. Vi har inte bestämt oss vad vår lilla prinsessa ska heta och det är inte enkelt. Vi vill inte ha någon vanligt, men det ska gärna vara enkelt och fint.
Har några på listan men inget som sitter sådär 100 %.
Har du något förslag så skriv gärna det =)


/Denise

Vilken super helg!

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Helgen har sprunigt förbi som vanligt. Vi har varit igång hela tiden och haft det superbra =)

Fredag: Åkte hem till syster direkt efter jobb. Det blev bus med mina små älsklingar, splade Wii, åt god mat, tittade på handboll och snackade mycket skit. Fick lite kläder av systeryster som hon haft när hon var gravid. Tackar hjärtligt! Har ju snart inga kläder att ha på mig! Jag bara växer och växer!
Jag älskar att spendera min tid med min syster och mina små hjärtan, önskar bara att man hade mer tid!

Lördag: Köpte äntligen en lampa till köket, superfin! Sen var vi iväg en sväng på Old Bones. alltid trevligt att komma dit. Jag längtar tills jag kan påbörja min nästa tattoo, men jag får vänta tills lillan är här! Har redan en massa planer =)
På kvällen åkte vi hem till älsklingens faster för att fira Axel som fylde 13 år. Hade supertrevligt som vanligt och underbart god middag =)
Kom hem i lagom tid, somnade som en stock!

Söndag: Mötte mammis och pappis på IKEA. Fick köpt en spjälsäng och lite saker till den =) Det blev inte den gröna, utan denna istället:

Tänkte eftersom vi ska ha skötbordet inne i sovrummet med så vill jag att det ska matcha och de hade inga gröna skötbord. Men denna var så söt och den ska vi sätta ihop nu i veckan =)
Måste vara förberedd. 10 veckor går snabbt, man vet ju inte heller exakt när lilla loppan vill komma!
Efter IKEA åkte jag och mammis på auktion. Träffade min moster, kusin och mormor =) Jag köpte bara en blomlåda som jag vill ha, en i string ifrån 50-talet, riktigt fin var den! Köpte även en kartong med lite skit i, men där var en fin vas som jag ska ha på vår "nya" skänk som vi köpt av grannen, även den ifrån 50-60 talet =)

Efter auktionen åkte jag hem till jmin älskling och vi fixade supergod söndagsmiddag. Åkte en sväng till Jimmy och Anna, snackade skit och tittade på Solsidan, man får skrattat mycket då!
Var hemam lite sent så är gansa så trött idag. Men men jag överlever ;)


/Denise

Fredagsmys var det!

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Idag är det min favorit dag, FREDAG!
Det ska firas med fredagsmys =)
Vi har inte bestämt oss om vi ska mysa själv hemma eller åka till syster el mina föräldrar. Det får dagen utvisa helt enkelt, men mys blir det i alla fall!
helgen har fullt planerad och det tycker jag om, speciellt när det är trevliga saker som händer =)
Hopaps att du också får en underbar helg!


/En lycklig Denise

Vecka 29

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Det är inte klokt vad veckorna går snabbt!
Går in i vecka 29 idag, vilket betyder 83 dagar kvar till beräfnad förlossning. 83 dagar! Det låter inte mycket tycker jag, tänkt så mycket som vi ska hinna göra!
Det blir i alla fall IKEA i helgen om mammis orkar =) Så jag får fixat säng och skötbord, känenr att jag vill ha det färdigt. Ska tvätta alla bebiskläder med, men det får nog vänta tills nästa vecka, vill ha ordning på allt, man vet ju aldrig när vårt lilla miralek vill komma ut =)
Har bokat Ullared tillsammans med Camilla och våra män + ett par till som ska ha barn i juni, ska bli riktigt roligt =)
Saker och ting börjar få sin plats och jag mår utmärkt =)

/Denise

Shoppingtur

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Var en runda på stan igår med mitt hjärta. Det var inte direkt planerat och vi kom dit lite sent, men det var supermysigt, var evigheter sedan vi gick runt och shoppade tillsammans.
Fick ett par snygga leggings, en tröja och ett linne av min älskling, precis vad jag behövde nu!
Sen köpte vi en body, ett par byxor och 3 par strumpr till vårt lilla mirakel <3
Jag älskar min lilla familj <3


/Denise

Livet är underbart

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Det är verkligen något speciellt med att ha ett litet liv i sin mage!
Igår när jag och älsklingen ätit middag så tryckte det lilla livet ut hela kroppen på min vänstra sida. Man kunde känna hela henne kändes det som. Hela min mage var helt sne! Älsklingen lyste verkligen upp och tyckte att det var riktigt spännande =)
Nu börjar hon att bli stor och att ta mycket plats i magen!

Jag är lycklig <3


/Denise

Nattuggla

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Känner mig mer utvilad idag, har fått sova mer i natt, skönt!
Shira skäller exakt samma tid varje natt, kvart över 3. Kan tidningen komma så tidigt? De andra nätterna har jag omöjligt kunnat somna om eftersom jag varit hungrig eller ovanligt pigg. Men i natt kunde jag, det var en befrielse!
Dagen idag kommer nog att bli bra. Tråkigt att min älskling kommer hem så sent bara, men jag kan underhålla mig med att städa (om jag orkar) kanske tvätta och läsa min bok, då går tiden snabbare =)
Men först är det jobbet som gäller, idag ska det arkiveras!


/Denise

En underbar bit

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Helt perfekt

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Vilken perfekt helg vi har haft!

Fredag: Mina underbara föräldrar kom in! Vi fick fixat lite smått i lägenheten, pappa kopplade in lite saker och jag och Mamma åkte till Plantagen och fixade fina blommor =) Hela storarummet fick ett lyft med blommorna (om man tittade förbi alla verktyg).
Sen gick vi och åt kinamat. Jag har verkligen världens bästa föräldrar, tack för allt <3

Lördag: Mina underbara svärföräldrar kom in och hjälpte oss att tömam storarummet, nu äntligen har vi ett storarum! Det länns konstigt men riktigt skönt! Jag och svärmor tog en tur på Mobilia och jag fick en superfin gravidskjorta av svärmor som jag har på mig idag, den är riktigt fin! Tack =)
Kvällen körde vi till Klippan och världens bästa Camilla och Danne. Där åt vi supergod middag och snackade mycket skit. Jag somnade gott på soffan med huvudet på Shira (som uppförde sig galant).
Det var en underbart trevlig kväll och jag somnade som en stock i deras fina gästrum!
Är ganska så avis på deras fina hus! Det är verkligen perfekt och alla deras saker är ifrån 50-talet, helt underbart =)

Söndag: Vi gick upp tidigt för att åka på Loppisrunda =)
Första stoppet blev inne i Klippan där det var barnloppis. Det blev inte mycket shoppat mer än en underbart söt liten leopard dress till vår lilla tös, jag kunde inte låta bli =)
Sen körde vi igenom småbyar ute på landet och stannade lite här och där. Vi fick shoppat en del 50-tals saker och var riktigt nöjda. Detta kommer vi att göra fler söndagar tillsammans med våra underbara vänner <3
På eftermiddagen körde vi hem till svärföräldrarna som bjöd på super god mat och trevligt sällskap! Kom inte hem från klockan var över 21. Då satte vi igång och fixa i lägenheten med möbler och sånt skoj =) Så det blev sängen sent!

Idag är man lite sliten, men vad gör det efter en sån perfekt helg?? =)


/Denise

Förresten...

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

ni är väldigt dåliga på att lämna kommentarer!
Ett litet meddelande kan ni väl lämna när ni är här och snokar =)

/Denise

Älskade FREDAG!

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Äntligen fredag, underbart!
Jag är redan trött, sover så jäkla dåligt på nätterna. Vaknar runt samma tid varje natt (kvart i 3) måste gå på toa och sen akn jag inte somna om. Ligegr och vänder/vrider mig i 2 timmar innan jag kommer till ro. men får inte sova så länge då eftersom klockan ringer kl 6 =/
Men imorgon kan jag sova hur länge jag vill, skönt!

Kvällen idag ska spenderas med mina föräldrar. De kommer hem till oss och ska hjälpa oss med lite saker i lägenheten sen ska vi äta kinamat, mums =)
Det blir nog sängen tidigt, härligt!

Har inte så mycket annat inplanerat i helgen. Tar dagarna som de kommer, ska fixa i lägenheten är det i alla fall tänkt =)


/Denise

Tungt att andas

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

De senaste dagarna har jag börjat få väldigt tungt att andas. Det är riktigt jobbigt och magen känns som den väger ton! Nu googlade jag runt lite och hittade detta:



Andningsvägarna under en graviditet

På grund av hormonpåverkan under graviditeten blir slemhinnorna i andningsvägarna svullna och får en ökad genomblödning, vilket gör att en del kvinnor känner sig täppta i näsan och får svårt att andas genom näsan. Speciellt på natten kan detta kännas synnerligen besvärande.

De vanliga förkylningsnäsdropparna ska bara användas i 7 till högst 10 dagar. Annars kan du förvärra nästäppan. Om du har nästäppa, be doktorn på mödravården att få näsdroppar mot hösnuva som innehåller kortison. Sådana droppar kan du ta åtminstone till natten för att förbättra sömnen.

Sannolikt är det samma skäl till att det är lättare att få näsblödning när man är gravid. Det är inte farligt och det är sällan man behöver bränna de blödande kärlen.

Slemhinneförändringarna under graviditeten bidrar till ökad infektionsbenägenhet. Ibland kan man få dras med långdragna bihåleinfektioner eller långvarig hosta.

Att livmodern och fostret växer och att kraven på andra organ ökar ställer naturligtvis också högre krav på lungorna. Det behövs mer syrgas till vävnaderna och mer koldioxid behöver transporteras bort. Lungorna ökar luftintaget per minut från cirka 7,5 liter i tidig graviditet till cirka 11 liter i fullgången tid. Antalet andetag per minut ökar inte märkbart; i medeltal bara med två andetag per minut under hela graviditeten. Däremot ökas mängden luft per andetag, en gravid kvinna andas djupare.

Ungefär hälften av alla kvinnor upplever under den sista tredjedelen av graviditeten en viss lufthunger även i vila, det vill säga att det känns tungt att andas. Man kan inte peka på en säker anledning till detta, troligen är det många faktorer som samverkar, som livmoderns tryck uppåt, de ökande kraven på utbytet av syre och koldioxid men kanske också en förändrad känslighet i hjärnans andningscentrum.





Helt enkelt får man acceptera det. Inte mycket att göra =/


/Denise

Lynyrd Skynyrd

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3




Helt underbar!


/Denise

Förberedelser

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Denna vill jag ha, den passar perfekt in hemma hos oss och visst kan flickor ha grönt =)


Vill ha denna söta sovpåse med:





Det blir nog shopping snart =)


/Denise

Vecka 28

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Kroppen
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?




Jag läste också att jag kan räkna med minst 4,5 - 5 kilo uppgång till =/
Men det är det helt klart värt!
Har lyckats ganska bra att slippa bristningar, har fått någon på sidan än så länge, hoppas det inte kommer fler!

/Denise

Magbilder

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3





Tog bilderna igår =)

Förresten vad tycks om vår underbart vackra tapet??


/Denise

Hur kommer vår sommar att bli?

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Har redan börjat att fundera över sommaren och jag bara längtar!
Vi är ju vana vid att åka iväg var/varannan helg på Rockabilly och jag undrar om vi kan göra det i år. Vi båda vill och jag tror att det kommer att bli så, vår lilla prinsessa kommer att få följa med på mycket äventyr, men det är väl inget fel på det?
Eftersom min underbara bästa vän Camilla också ska ha en liten bara några veckor efter mig så vi kommer att hitta på mycket tillsammans, åka på roligheter och bara mysa <3
Ge mig sommar nu!!















/Denise

Planering inför lillans ankomst <3

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Dagen har gått fort idag, snart slut på jobb, skönt =)
Älsklingen hämtar mig vid bussen sen blir det matshopping, usch det är inte så skoj, känns som så tråkiga pengar! Men mat måste man ju ha =)
Vi har även tvättid idag med, ännu roligare eller! Men som tur är så har vi ju tvättmaskin i vår underbart fina lägenhet så vi har tvättat det mesta förutom lakan och handdukar, så det går snabbt idag.
Har även börjat planera att alla små underbart söta bebiskläder ska tvättas och läggas till rätta snart. Sitter och kollar runt på söta små vaggor som jag vill ha, hoppas det dyker upp någon fin på blocket snart.
Ska hem till systeryster och kolla vagnen till helgen hade jag tänkt. Måste ju börja planera, man vet ju inte när vårt lilla mirakel vill komma till världen. veckorna gpr så snabbt och helt plötsligt kanske hon är här, hoss oss. Längtar <3



På lördags ska jag ÄNTLIGEN få träffa underbara Camilla! Åhh vad jag saknat dig!

Camilla och jag i somras <3


/Denise

Svinet är borta!

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Nu är jag på jobb igen, orkade inte ligga hemma längre!
Känner mig mycket bättre, har enbart förkylningen och hostan kvar. Men det sitter väl i ett tag.
Det är skönt att vara tillbaka i "livet"!


/Denise

Svininfluensa

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Läkaren som jag var hos igår ringde upp mig idag. Det är fan SVININFLUENSAN jag har! Det första jag frågade var om detta kunde skada mitt barn, men det behövde jag inte vara orolig för, det var mammorna som blev sjuka, inte bebisen i magen. Helt sjukt!
Men i vilket fall som helst så känner jag mig bättre idag, så förhoppningsvis har "svinet" försvunnit =)
/Denise

Influensa

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Vi har legat helt säckade hela veckan! 23 timmar av dygnet har vi legat till sängs! Nu idag börjar jag känna mig lite bättre, hoppas på ännu bättre imorgon!
Var inne på akuten igår för att ta prover, det visade sig att det är influensan som vi fått, jäkla skit säger jag bara! Är så trött på att bara ligga i sängen och inte göra ett skit. Men så fort man försöker att göra något så blir man kallsvettig, yr och mår skit!
Idag mår vi i alla fall lite bättre, hoppas verkligen att vi kan jobba på måndag!
/Denise

Jag hatar att vara sjuk!

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Har legat i sängen nu i två dagar. Jag och min älskling har åkt på någon jäkla influensa! Jag hatar det!
Det är samtidigt tur att älsklingen också är sjuk, det blir lite mysigare då. Vi har tittat på filmer och sen köpte vi världens bästa serie Sons of Anarchy! Vi är helt fast! Har aldrig sett denna innan men nu vill vi bara se mer hela tiden, den är verkligen spännande och man blir besatt =)
/Denise

Sjukling

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Idag känner jag mig inte alls bra!
Mina föräldrar och Marcus har åkt på något skit, feber, ont i hela kroppen mm. Jag trodde att jag slapp, men tyvärr så har jag nog fel. Sitter på jobb och känner mig riktigt hängig, det är tungt att andas och jag vill bara hem!
Men envis som man är så fortsätter jag vidare med jobb och ser hur länge jag orkar.


/Denise

Denise

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

 

Ibland kan även jag bli bra på bild =)

 

 

/Denise

Ryggfan

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Fy för vad jag har ont i min rgg idag! Kan inte göra ett skit! Allt är inte positivt när man är gravid!
/Denise

Vecka 26

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Riktigt skönt med en ledig dag =) Har precis varit ute med Shira i parken och hon har busat med en Jack Russel hane i lekhagen, så nu sover hon gottigt i sin korg <3
Sitter här hemma nu och väntar på rörmockaren, hur roligt är det då? Men det ska verkligen bli superskönt att ha rinnande vatten och att kunna gå på sin egen TOALETT! Det har varit ganska så kämpigt, speciellt så kissig som jag är hela tiden (den lilla ligger och trycker på min blåsa) men vi har klarat det och idag kommer han och fixar, skönt!
Igår gick jag in i vecka 26. Det börjar närma sig mer och mer och jag börjar undra hur jag ska hinna med allt innan prinsessan kommer? Men det löser sig säkert, det man inte hinner innan får man helt enkelt fixa efteråt =) Men vi har hjälp av mina underbara föräldrar, svärföräldrar och min älskade syster! Så det ska nog inte vara några problem =)
/Denise

Mina föräldrar

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Jag har utan tvekan världens bästa föräldrar!
Ni ställer upp för mig i vått och torrt!
Utan er hade jag aldrig varit den personen som jag är idag!
Jag tror aldrig att jag kan visa min tacksamhet till er, ni är värda allt det bästa i livet!
Tack för allt ni gjort/gör för mig!
Jag älskar er!



/Denise

Ännu mer ledighet

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Jag jobbar bara denna dagen också denna veckan, skönt!
Det är nog tur det för jag börjar känna mig dålig. Är helt slut i kroppen, förkyld, trött och det känns nästan som att jag har feber! Får se om jag ens orkar mig igenom dagen, men det vill och måste jag!
Har min favorit Shira med mig på jobb idag, vi ska ta bussen hem sen. Hon tycker inte alls om att ta bussen, sitter och ser helt förstörd ut när vi sitter där, sötnosen!

Imorgon går jag redan in i veckan 26. Dagarna springer iväg och det närmar sig mer och mer. Hittade en fin säng på blocket som jag är intresserad av att köpa, ska se vad Marcus tycker först =)
Varför ska man lägga ut pengar på en helt ny säng? Jag är ekonomisk ;)


/Denise

Tjockis Denise

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Var hos barnmorksan precis, jag väger numera 70 kilo! Jag har aldrig i hela mitt liv vägt så mycket, har aldrig varit över 60 kilo! Men nu är det av en anledning, kroppen lever sitt eget liv kan man ju säga =) Min mage var 24 cm, de mäter ifrån blygdbenet och upp, vilket var normalt. Så ja jag är "normal" =)
Men jag blev chockad när jag såg vågen stiga!

Veckorna springer verkligen iväg snabbt! Snart är det bara 14 veckor kvar! Jag längtar!!

/Denise

2011

Kategori: Mitt underbara liv i ord och bilder <3

Jag kan inte riktigt förstå att det redan är 2011! Var tog hela 2010 vägen?
Jag ser framekot 2011 med STORA ögon och jag vet att det kommer att bli ett toppen år! Vårt lilla mirakel ska komma till världen, vi har flyttat in i vår underbart fina lägenhet och allt ser ljust ut! Jag längtar tills 2011 sätter igång på riktigt, 2011 är mitt och älsklingens år <3


/Denise